Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Καλαμάτας                                                                                                          950x634

Το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Κατά τη σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου εξετάστηκαν τα έργα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν πλέον οι Δήμοι για την υλοποίηση των σχεδίων τους, όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, που έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, θέμα για το οποίο ο Πρωθυπουργός είχε άριστη γνώση

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Καλαμάτας
Ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε, επίσης, στον Πρωθυπουργό θέματα που αφορούν τις υποδομές, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και «Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα», η αναβάθμιση του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας που φέρει το όνομα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, η προώθηση μέσω ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένα Καλαμάτας κ.ά. Υπήρξε συζήτηση για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, το φυσικό αέριο, την πορεία του έργου του αγωγού ύδρευσης Φ800 και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά αλλά και για διεκδικήσεις του Δήμου, όπως η δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *