Εξιχνίαση κλοπής καλωδίων στην Καστοριά

Γράφτηκε από
Εξιχνίαση κλοπής καλωδίων στην Καστοριά

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και συνάδελφοί του Τμήματος Ασφάλειας Καστοριάς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, εξιχνίασαν κλοπή ηλεκτρικών καλωδίων, για την οποία συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, προχθές (20-03-2022) το βράδυ εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καστοριάς, να κινείται Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο, το οποίο ήταν έμφορτο με στροφεία ηλεκτρικών καλωδίων και σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε χθες (21-03-2022) το πρωί ο 26χρονος σε περιοχή της Καστοριάς όπου και συνελήφθη, διότι ύστερα από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω είχε αφαιρέσει προχθές το βράδυ από εργοτάξιο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, ιδιοκτησίας εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά , σε περιοχή της Καστοριάς, -12- στροφεία ηλεκτρικών καλωδίων συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. όχημα ως μέσο τέλεσης της πράξης, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα sim .

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *