Ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας

Γράφτηκε από
Ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας  Ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας         200 4 950x713

Ελιά 200 ετών φύτεψε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Το ιερό λιόδεντρο φυτεύτηκε στη νότια είσοδο της Λαμίας και συγκεκριμένα στον πρώτο κυκλικό κόμβο, τον οποίο συναντούν όσοι καταφθάνουν στην πόλη από την είσοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέλεξε τη συγκεκριμένη αισθητική, αλλά πρωτίστως συμβολική παρέμβαση στον κόμβο, με αφορμή τη φετινή επέτειο για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, αλλά και την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη.

Ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας  Ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας         200 2
Η δενδροφύτευση σηματοδοτεί παράλληλα, όμως και την έναρξη της ανάπλασης, την οποία θα εκτελέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην είσοδο της Λαμίας. Ανάπλαση, που θα ολοκληρωθεί με μια ιδιαίτερη δημιουργία, η οποία θα παραπέμπει σε μια “πράσινη πυξίδα”!

«Προχωρούμε σε μια συμβολική κίνηση από κοινού με το Δεσπότη μας, τον Αντιπεριφερειάρχη και φυσικά τον Δήμαρχο της πόλης. Ριζώνουμε μια ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας και οι λόγοι δεν είναι μόνο αισθητικοί.

»200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία, είμαστε εδώ και ριζώνουμε ένα δέντρο ιερό από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι το σύμβολο του ελληνισμού και θα παραμείνει βαθιά ριζωμένο στην καρδιά της Ελλάδας, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την όμορφη Λαμία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *