Γ. Οικονόμου στην Ανθήλη: Παρουσίαση του αναδόχου μελετητή για το αρδευτικό δίκτυο

Γράφτηκε από
Γ. Οικονόμου στην Ανθήλη: Παρουσίαση του αναδόχου μελετητή για το αρδευτικό δίκτυο

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στην Ανθήλη για την εκδήλωση παρουσίασης του αναδόχου μελετητή που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία που διενήργησε πρόσφατα το Υπουργείο για το αρδευτικό έργο.

Με τον τρόπο αυτό συντελείται ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου στη Φθιώτιδα με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Ανθήλης, της Ροδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αντικείμενο της μελέτης είναι υπογειοποίηση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων στις περιοχές Ανθήλης και Ροδίτσας στην Π.Ε. Φθιώτιδας συνολικής έκτασης περίπου 38.000 στρεμμάτων, καθώς και η αναβάθμιση του υφιστάμενου αποστραγγιστικού δικτύου.

Πρόκειται, όπως τονίστηκε και στην εκδήλωση -στην οποία βρέθηκαν ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, αγρότες και κάτοικοι της περιοχής-για ένα έργο που θα βελτιώσει τις συνθήκες άρδευσης και θα οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, αλλά και στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων του δικτύου λόγω παλαιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη στο ΠΔΕ του ΥΠΑΑΤ είχε εγκριθεί τον Ιούνιο του 2021, ενώ το απαραίτητο ποσό εκπόνησης της μελέτης εξασφαλίστηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, στο πλαίσιο των τότε καθηκόντων του ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες ενέργειες προχωρά στα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Η Φθιώτιδα και η περιφέρεια βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών της με δεσμεύσεις που υλοποιούνται. Το αρδευτικό έργο στην Ανθήλη και τη Ροδίτσα είναι πολύ σημαντικό και θα έχει έμπρακτο αποτύπωμα στη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα βελτιώσει τις συνθήκες άρδευσης των καλλιεργητών με αντίκτυπο και στο τοπικό εισόδημα.

Παρακολούθησα από την αρχή τη διαδικασία στο συγκεκριμένο έργο, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς τον Ιούνιο του 2021 συντελέστηκε το πρώτο καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου.

Ένα έργο που θα έρθει για να μείνει ως κληρονομιά στην Ανθήλη, τη Ροδίτσα και γενικά τη Φθιώτιδα, για τις τωρινές, αλλά και τις νέες γενιές αγροτών της περιοχής μας».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *