Γ. Οικονόμου: Αναβαθμίζεται κι εκσυγχρονίζεται το Παπακώστειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας

Γράφτηκε από
Γ. Οικονόμου: Αναβαθμίζεται κι εκσυγχρονίζεται το Παπακώστειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας photo1

Μία ακόμη ευχάριστη είδηση ήρθε για το Νομό Φθιώτιδας και συγκεκριμένα για την περιοχή της Αμφίκλειας, καθώς εντάχθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ το έργο που αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Μετά από 20 έτη λειτουργίας του, ήταν απαραίτητες οι παρεμβάσεις με στόχο την προσαρμογή του στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία των επισκεπτών, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (εκτιμώμενη μείωση ενεργειακού κόστους κατά 48,20%, εκτιμώμενη μείωση εκπομπών CO2 είναι κατά 47,24%) και την αισθητική του ανανέωση.

Η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, είχε υποβάλει την εν λόγω πρόταση στις 9 Σεπτεμβρίου και μετά τη σημερινή (05/11) απόφαση, το έργο βαίνει στη φάση της υλοποίησής του.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, αναμένεται να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής στεγών, επένδυσης όψεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, αντικατάστασης κιγκλιδωμάτων, διαμόρφωσης περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου. Αξίζει, παράλληλα, να τονιστεί ότι η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 1.054.395 ευρώ. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Άλλη μία ευχάριστη είδηση για το Νομό Φθιώτιδας, ο οποίος αποδεδειγμένα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την Κυβέρνηση. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Παπακώστειου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή της Αμφίκλειας. Δεν θα ήθελα μόνο να σταθώ στην αυτονόητη αισθητική ανανέωση, η οποία θα προκύψει μετά από τις παρεμβάσεις που προβλέπει το έργο, αλλά και στο ενεργειακό αποτύπωμα. Σε μια εποχή, μάλιστα, που ο στόχος αυτός αποτελεί ξεκάθαρη κεντρική κυβερνητική επιλογή και προτεραιότητα σε όλους τους τομείς. Χωρίς μεγαλεπήβολα λόγια και τυμπανοκρουσίες, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η περιοχή μας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση».

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *