Αχαΐα: Εξιχνίαση κλοπής 8 τόνων ελαιολάδου

Γράφτηκε από
Αχαΐα: Εξιχνίαση κλοπής 8 τόνων ελαιολάδου olive oil 3803133 1280 950x600

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, κλοπή οκτώ τόνων περίπου ελαιολάδου, που διαπράχθηκε από 08-01-2023 έως και 09-02-2023, σε περιοχή του Ερυμάνθου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος έξι ημεδαπών-πέντε ανδρών και μιας γυναίκας-τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, διέπραξαν τρείς κλοπές σε δύο αποθήκες και ένα αγρόκτημα, αφαιρώντας ποσότητα ελαιολάδου, περίπου οκτώ τόνων, αξίας 40.000 ευρώ, ποσότητα ελαιοκάρπου, κενά δοχεία λαδιού (μεταλλικά και πλαστικά διαφόρων διαστάσεων) και ποσότητα λιπάσματος συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν ως μέσο διάπραξης των κλοπών ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, το οποίο μίσθωσαν από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Πάτρα, ενώ μετέβησαν σε δυο ελαιοτριβεία και πώλησαν 2.174 κιλά και 3.236 κιλά ελαιολάδου, αντίστοιχα.

Η παραλαβή μέρους της ποσότητας του ελαιόλαδου έγινε στην οικία της γυναίκας κατηγορούμενης σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, από τα ελαιοτριβεία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *