Αρχαία Ολυμπία: Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Στρατιωτικό Συμπόσιο Αθλητισμού

Γράφτηκε από
Αρχαία Ολυμπία: Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Στρατιωτικό Συμπόσιο Αθλητισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία το Διεθνές Στρατιωτικό Συμβούλιο Αθλητισμού, το οποίο διήρκησε πέντε μέρες, από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Στις εργασίες και στη λήξη της σημαντικής διοργάνωσης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (που ήταν συνδιοργανώτρια αρχή) εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, ενώ σε αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι από 36 χώρες. Το Συμπόσιο αποτέλεσε μία γόνιμη συνάντηση ανθρώπων του στρατιωτικού αθλητισμού που, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μετά από πολύ καιρό και μάλιστα στο μαγευτικό χώρο των προσφάτων ανακαινισμένων εγκατάστασεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ).

Στο Συμπόσιο έδωσαν επίσης το παρόν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ΑντιναύαρχοςΙωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Πρόεδρος του CISM Brigadier General Hervé Piccirillo, ο Πρόεδρος του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του CISM Συνταγματάρχης Dorah Mamby Koita και πολλοί άλλοι.

Ο κ. Νικολακόπουλος, που τιμήθηκε ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ από τους διοργανωτές του Συμποσίου με αναμνηστικά δώρα, υπογράμμισε ότι υπήρξε ιδιαίτερη τιμή και χαρά η πραγματοποίηση του Διεθνούς Στρατιωτικού Συμποσίου Αθλητισμού, το οποίο με μεγάλη επιτυχία έφερε εις πέρας το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ένοπλων Δυνάμεων. Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ένοπλων Δυνάμεων για τη φετινή διοργάνωση του Συμποσίου στην Ολυμπιακή Γη, που πραγματοποιήθηκε κυρίως με αγάπη και σεβασμό στην ιερή πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάδειξη και την ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος και της κληρονομιάς της.

Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΑΣΑΕΔ καθώς και τον Πρόεδρο του CISM για την τιμητική επιλογή του τόπου, σε μια περίοδο που η προσπάθεια ανάδειξης της αίγλης της Αρχαίας Ολυμπίας είναι συντονισμένη και γίνεται κάτω από τους ευνοϊκότερους όρους, αφού η συνεργασία της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής είναι άψογη, με μοναδικό γνώμονα η Ολυμπία να αποτελέσει ξανά τη «μήτρα» του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Τέλος ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε ότι είναι ευχή όλων η Αρχαία Ολυμπία να γίνει μόνιμος οικοδεσπότης μεγάλων γεγονότων. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήταν είναι και θα παραμείνει αρωγός τέτοιων δράσεων.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *