Αρχές φθινοπώρου οι αποζημιώσεις για τον παγετό στη Φθιώτιδα

Γράφτηκε από
Αρχές φθινοπώρου οι αποζημιώσεις για τον παγετό στη Φθιώτιδα  Αρχές φθινοπώρου οι αποζημιώσεις για τον παγετό στη Φθιώτιδα Photo 950x713

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, είχε την Πέμπτη (05/08) συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λουκουρέντζος συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου του ΥΠΑΑΤ όσον αφορά στις ζημιές του παγετού και για το συντονισμό των ενεργειών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα και οι καλλιέργειες που δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, κάτι που καθίσταται για πρώτη φορά εφικτό, έπειτα από την ψήφιση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΑΑΤ στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη (05/08), την έκδοση εντάλματος ύψους 60 εκατ. ευρώ έπειτα από την καταβολή του αντίστοιχου ποσού από την Ελληνική Κυβέρνηση προς τον οργανισμό.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις για τη Φθιώτιδα, οι προκαταβολές των αποζημιώσεων θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις αρχές του Φθινοπώρου, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και αποστολή αποτελεσμάτων από το παράρτημα του ΕΛΓΑ στη Λαμία προς την κεντρική υπηρεσία του οργανισμού.

Παράλληλα, αναλύθηκε ο προγραμματισμός των ενεργειών για εκτιμήσεις ενδεχόμενων ζημιών εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και ο σχεδιασμός των ενεργειών εγρήγορσης του οργανισμού στο μέτωπο των  πυρκαγιών, στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής αντίδρασης της Κυβέρνησης για την αποτίμηση των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε, επίσης, η πορεία εκτίμησης του φαινομένου της ακαρπίας ελιάς τόσο στην Κεντρική Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ. Χωρίς μεγαλεπήβολες δηλώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά με σχέδιο και μετρημένα βήματα θα βρίσκεται στο πλευρό όσων πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δοκιμάζουν τη χώρα μας όλη τη φετινή χρονιά. Η προσπάθεια είναι συλλογική, αφορά όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης και στόχος μας είναι να αποζημιώνονται δίκαια, έγκαιρα και αποτελεσματικά όσοι πλήττονται, εξαντλώντας κάθε εφικτό  μέσο για την ενίσχυση τους».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *