Έργα στην παλαιά Ε.Ο. Ρεθύμνου

Γράφτηκε από
Έργα στην παλαιά Ε.Ο. Ρεθύμνου

Έργα για την αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες, με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.000 Ευρώ, εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητα Ρεθύμνης, σε οδικά τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, του Δήμου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Πρινέ και Γωνιάς.

Οι εργασίες μεταξύ άλλων  περιλαμβάνουν κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και διαχείρισης των ομβρίων, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα των οδικών τμημάτων. Στη συνέχεια θα κατασκευασθούν επενδεδυμένες τάφροι, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας, με 148 εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων Ευρώ, σε σημεία του οδικού δικτύου, που επλήγησαν από τις τελευταίες θεομηνίες, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην τίθεται θέμα οδικής ασφάλειας, αλλά και για να μην ταλαιπωρούνται οι διερχόμενοι. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που αφορά σε εργασίες αποκατάστασης σε οδικά τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, του Δήμου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Πρινέ και Γωνιάς, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. Αντίστοιχα τεχνικά θα κατασκευασθούν άμεσα και σε άλλα σημεία της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι το όριό μας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *