Έργα μικρών ζωγράφων σε πλατείες του Περιστερίου

Γράφτηκε από
Έργα μικρών ζωγράφων σε πλατείες του Περιστερίου                                   950x601

Ο Δήμος Περιστερίου φωτίζει την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ), μία από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης, από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 το βράδυ, με τα έργα των μικρών ζωγράφων.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και στους γονείς τους για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στον 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου.

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετοχές των μαθητών της πόλης του Περιστερίου στο διαγωνισμό με θέμα: «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ & ΠΑΙΔΙΑ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ». Σε όλους τους μικρούς ζωγράφους θα αποσταλούν οι αναμνηστικοί έπαινοι για τη συμμετοχή τους.

Τα 51 έργα των μικρών μαθητών που επέλεξε η επιτροπή εικαστικών των εργαστηρίων ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), θα εκτίθενται στους επισκέπτες μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, με στόχο να αναμοχλεύουν τις μνήμες της ιστορίας μας και να περάσουν το μήνυμα για ειρήνη σε όλο τον κόσμο που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία.

Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Περιστερίου, εντελώς πρωτοποριακή για την χώρα μας, όπου ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και ειδικότερα από τους μαθητές της πόλης.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *