Έκθεση Κειμηλίων στην Κατερίνη

Γράφτηκε από
Έκθεση Κειμηλίων στην Κατερίνη
  • Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης-Εγκαίνια Πέμπτη 3 Νοεμβρίου & ώρα 13:30

«Μνήμη μου σε λένε Μικρασία-100 Χρόνια μετά», τιτλοφορείται η Έκθεση Κειμηλίων από τις Συλλογές: της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και των τοπικών συλλόγων Μικρασιατών, η οποία στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», θα φιλοξενηθεί από τις 3.11 έως 2.12 2022, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης. Την έκθεση διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, η Εστία Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος».

Τα εγκαίνια της έκθεσης που επιμελείται η Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αθηνά Τσιγκαροπούλου, θα γίνουν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου & ώρα 13:30.

Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Όπως σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο 100 ετών  από την Μικρασιατική Καταστροφή και παράλληλα της προώθησης και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, διοργανώνουμε την σημαντική αυτή έκθεση κειμηλίων με την Εστία νέας Σμύρνης, το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και τον θεσμό των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ η φιλοξενία εκθεμάτων από την Εστία Νέας Σμύρνης, έναν κορυφαίο πολιτιστικό φορέα  που με το πολυσχιδές έργο του προβάλλει τις αξίες και το πολιτιστικό υπόβαθρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στα πέρατα της οικουμένης». 

Έκθεση Μνήμης

«Μέσα από τα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» και ειδικά με την συγκεκριμένη έκθεση, η μνήμη μας στρέφεται με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και στα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής. Τιμούμε τους Μικρασιάτες, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα μεταλαμπαδεύοντας κουλτούρα, ήθη, ιερές παραδόσεις και αξίες. Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές» τονίζει από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Τα Αικατερίνεια τιμούν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

«Αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, της προσφυγιάς και της εγκατάστασής του στη νέα πατρίδα οι Μικρασιάτες. Τιμούμε στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» με όχημα την εν λόγω έκθεση, την ιερή μνήμη του μαρτυρικού Μικρασιατικού Ελληνισμού και του πολιτισμού που διαχρονικά ενσαρκώνει» επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Γιάννης Νταντάμης.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή, 10π.μ.-1μ.μ.

Τετάρτη 6μ.μ.-7μ.μ.

Σάββατο: 11π.μ.-12μ.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *