Χρήστος Γκόκας: Οι πολίτες περιμένουν τα μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη και όχι λόγια και δημιουργία εντυπώσεων

Γράφτηκε από
Χρήστος Γκόκας: Οι πολίτες περιμένουν τα μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη και όχι λόγια και δημιουργία εντυπώσεων

Δήλωση Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για το ΜΕΤΡΟ και τις μεγάλες αναπτυξιακές υποδομές της Θεσσαλονίκης.

Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κων. Καραμανλή, για τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023, οπότε και θα έχουν προηγηθεί οι εκλογές, το αργότερο τον Ιούνιο του 2023, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης του 2019, για λειτουργία του ΜΕΤΡΟ τον Απρίλιο του 2023. Όλοι καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα των τωρινών δηλώσεων.

Από τα τεχνικά δεδομένα και τη συνολική πορεία του έργου, αποτελεί μάλλον αισιόδοξο στόχο η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης το 2025.

Τα περισσότερο απαισιόδοξα αφορούν στην προοπτική της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Γιατί δυστυχώς το έργο της επέκτασης, μελέτη και κατασκευή, πάγωσε στο 2012. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των μελετών, ώστε η κατασκευή του έργου αυτού να ξεκινήσει σε μια πενταετία.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Αεροδρόμιο.

Όσον αφορά στις μεγάλες αναπτυξιακές υποδομές που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα μεγάλο δημόσιο αναπτυξιακό έργο, που είχε δημοπρατηθεί μέχρι το 2012, δεν έχει ολοκληρωθεί, και φυσικά κανένα δεν έχει δημοπρατηθεί από τότε μέχρι σήμερα.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περιμένουν επιτέλους τα μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη, και όχι λόγια και δημιουργία εντυπώσεων.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares