Χαρτοκάραβο: ‘Ενα πρωτοποριακό δημιούργημα από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Γράφτηκε από
Χαρτοκάραβο: ‘Ενα πρωτοποριακό δημιούργημα από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας                        950x529

Ένα πρωτοποριακό δημιούργημα των μαθητών της Τετάρτης τάξης παρουσιάστηκε στην καλοκαιρινή γιορτή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας. Πρόκειται για το τραγούδι με τίτλο “Χαρτοκάραβο”, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκινώντας το Μάρτιο του 2022.

Οι ίδιοι οι μαθητές έγραψαν τους στίχους με την επίβλεψη των δασκάλων τους και κατάφεραν να δώσουν σε αυτό την τελική μορφή του με την τεχνική υποστήριξη των ανθρώπων της Universe Music που προσφέρθηκαν ευγενικά. Η συγκεκριμένη ομάδα μουσικών παραγωγών ανέλαβε τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την ηχοληψία και το sound editing του τραγουδιού με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στο χώρο του σχολείου.

Εκεί οι νεαροί καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν το ιδιαίτερο και πρωτότυπο αυτό κομμάτι το οποίο αποτελεί μία μπαλάντα στην οποία συμμετέχουν όλα τα παιδιά ως χορωδία στο ρεφρέν, ενώ στα κουπλέ ακούμε σόλο ραπ που ερμηνεύουν 6 εξ αυτών.

Με τη συγκατάθεσή των γονέων των μαθητών γυρίστηκε το video clip του τραγουδιού, το οποίο δημοσιεύτηκε στο YouTube και συγκεκριμένα στο νεοσύστατο κανάλι του συγκροτήματος που δημιούργησαν οι μαθητές, όπου παρουσιάζονται με το όνομα “2gether We Can”.

Στην καλοκαιρινή γιορτή που έγινε την Τρίτη 14 Ιουνίου, οι 2gether We Can παρουσίασαν μπροστά σε συμμαθητές τους, γονείς, κηδεμόνες και εκλεκτούς καλεσμένους και εκπαιδευτικούς, ένα φαντασμαγορικό show που αποτελούνταν από τη ζωντανή εκτέλεση του τραγούδι τους, σε συνδυασμό με breakdance και electro pop χορευτικές φιγούρες.

Τα χρήματα που συγκέντρωσαν από την πώληση t-shirt, καπέλων, cd, αυτοκόλλητων, αλλά και τετραδίων με το λογότυπο του συγκροτήματος, προσφέρθηκαν ως οικονομική ενίσχυση στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *