Φωτεινή Αραμπατζή: Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ελλήνων αλιέων

Γράφτηκε από
Φωτεινή Αραμπατζή Φωτεινή Αραμπατζή Φωτεινή Αραμπατζή: Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ελλήνων αλιέων ARAMPATZH01EE 950x792

Στην άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Την ατζέντα του Συμβουλίου απασχόλησαν η προετοιμασία του 7ου γύρου των διαπραγματεύσεων για την Ανανέωση της Συμφωνίας Βιώσιμης Αλιευτικής Σύμπραξης (SFPA) με την Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας καθώς και η θέση που πρέπει να ληφθεί εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τις διαβουλεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη συμφωνία των συνολικών επιτρεπόμενων αλιευμάτων για το 2021 και 2022.

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας, αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στην περιοχή δραστηριοποιείται ελληνικός αλιευτικός στόλος και η χώρα μας επιδιώκει να εξασφαλίσει τις βέλτιστες δυνατότητες για τα αλιευτικά σκάφη της ελληνικής σημαίας.

Φωτεινή Αραμπατζή Φωτεινή Αραμπατζή Φωτεινή Αραμπατζή: Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ελλήνων αλιέων ARAMPATZH02EE
Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή κατά την παρέμβασή της υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα ουσιώδες και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να ολοκληρωθεί η συμφωνία και το πρωτόκολλο το συντομότερο δυνατόν.

Υπογράμμισε, όμως, την ανάγκη για εξορθολογισμό της οικονομικής στήριξης έτσι ώστε να συμβαδίζει με την βέλτιστη αξιοποίηση των ευκαιριών για αλίευση, που δίνει η συγκεκριμένη Συμφωνία. Γι αυτό και η κ. Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του στόλου, που αλιεύει στην περιοχή και να ενισχυθεί η δραστηριότητά του με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους κόστους ωφέλειας.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares