Φωταγωγήθηκε το κτήριο που στεγάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από
Φωταγωγήθηκε το κτήριο που στεγάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας                                                                  950x633

Το κτήριο που στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καλαμάτας, που πρόσφατα ανακαινίστηκε, είναι το πρώτο από τα κτήρια της πόλης που μελετήθηκε και έγινε εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξής του, στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και της εταιρείας «ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΤΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία, που υλοποίησε το έργο αναβάθμισης οδοφωτισμού στο Δήμο, είχε δεσμευτεί για την εκπόνηση 10 μελετών φωτισμού και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τρία σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, υπήρξε η φωταγώγηση του κτηρίου που φιλοξενεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ενώ ακολουθούν το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και το Κλειστό της Τέντας.

Μελέτες, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, θα γίνουν επίσης για το Μέγαρο Χορού, το κτήριο που στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Σχολείο Μπενάκη, το Βιοτεχνικό Πάρκο, το Κτήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού, βοηθητικά κτήρια και αποθήκες, το Δημοτικό Ωδείο, το Ζουμπούλειο και το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας – Αρχοντικό Κυριακού.

Όσον αφορά την κάλυψη του κόστους για τα κτήρια που η εγκατάσταση δεν καλύπτεται από τη δέσμευση που η εταιρεία έχει αναλάβει, θα αναζητηθεί είτε χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα είτε θα γίνει κάλυψη από δημοτικούς πόρους.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares