Φάνης Σπανός: Μαζί και στη μάχη της Αθήνας για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας

Γράφτηκε από
Φάνης Σπανός: Μαζί και στη μάχη της Αθήνας για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας spanos adonis tsakiris 950x1269

Κύκλο συναντήσεων εργασίας με υπουργούς και υφυπουργούς άνοιξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την ορθή διαμόρφωση, αλλά και για την ταχεία υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Οι διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε συνέχεια:

  • Της επιστολής, που κατέθεσε στην κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με την οποία καθόρισε ένα αφετηριακό πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων για την αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής (δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο: https://pste.gov.gr/deltio-typou-erga-paremvaseis-gia-tin-anagennisi-tis-voreias-evvoias/).
  • Της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Με στόχο την εξειδίκευση του σχεδίου, τη διεκδίκηση όσων απαιτούνται και την επιτάχυνση των διαδικασιών, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε -κατά χρονολογική σειρά- με:

  • Τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενεργοποίηση ισχυρών κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως και για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για την αρωγή συνολικά της κυβέρνησης στη Βόρεια Εύβοια.
  • Τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την υποστήριξη με πόρους και προσωπικό των έργων αποκατάστασης ή κατασκευής νέων υποδομών, αλλά και για τις ταχείες και πλήρεις αποζημιώσεις κατεστραμμένων κατοικιών.
  • Τον Υπουργό Υποδομών Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη συνδρομή στα έργα αποκατάστασης υποδομών και για τα στρατηγικά έργα διασύνδεσης της Βόρειας Εύβοιας.
  • Τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και την ανασύσταση του δάσους με την ενεργοποίηση δασεργατών.
  • Τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την αρωγή της Πολιτείας στην πιο κρίσιμη στιγμή για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας.

Ανάλογες συναντήσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Με την ολοκλήρωση των αρχικών επαφών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παλέψαμε μαζί, χωριό – χωριό για να σώσουμε τον τόπο μας. Το αποτέλεσμα μας πληγώνει, μας εξοργίζει, αλλά δεν πρέπει να μας λυγίσει.

»Παλεύουμε τώρα, υπουργείο – υπουργείο για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε κοντά μας όλους τους παραγωγικούς φορείς και όλους τους κατοίκους για να διαμορφώσουμε μαζί το αύριο του τόπου μας.»Τώρα είναι η μάχη της Αθήνας».

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *