Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λιέγης δώρισε εξοπλισμό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Γράφτηκε από
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λιέγης δώρισε εξοπλισμό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας  Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λιέγης δώρισε εξοπλισμό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας oe 34870

Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεά ύψους 500.000 ευρώ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιέγης στο Βέλγιο, παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενίσχυση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση του covid-19.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του διακεκριμένου καθηγητή καρδιοαγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Natzi Sakalihasan, με τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Γιαννούκα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε τον συντονισμό και την μεταφορά του υλικού, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας.

Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, εντός της οποίας όλες οι χώρες της Ε.Ε. προετοιμάζονται για την από κοινού αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων με ιατρικά εφόδια διαθέσιμα, οικονομικά προσιτά και καινοτόμα.

Στην παράδοση του εξοπλισμού παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Σάκης Ζλατούδης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Κομνός.

Αθανάσιος Γιαννούκας, πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«Ευχαριστώ τον καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Natzi Sakalihasan, που επέλεξε να δωρήσει στη Θεσσαλία σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Στα επόμενα χρόνια, ο καθηγητής θα είναι μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε στην ανάπτυξη επιδημιολογικών πρωτόκολλων ανίχνευσης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, στον πληθυσμό της Θεσσαλίας και των Σποράδων. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε τη δωρεά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς του υλικού που δίνει προστιθέμενη αξία στο δημόσιες υποδομές υγείας της Περιφέρειας».

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares