Το ανοσιούργημα σε βάρος της Οίτης συνεχίζεται!

Γράφτηκε από
Το ανοσιούργημα σε βάρος της Οίτης συνεχίζεται!          18

Ελικόπτερα και βαριά μηχανήματα βρέθηκαν χθες το πρωί στην Οίτη για να μας βεβαιώσουν και να αποδείξουν μια φορά ακόμα ότι τα κέρδη είναι πάνω από τη φύση και τα σπάνια οικοσυστήματα∙ ότι στη χώρα της Δημοκρατίας αγνοείται επιδεικτικά η θέση των ανθρώπων που θα υποστούν τις αλλαγές, αγνοούνται οι ειδικοί επιστήμονες και η τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου ο ιερός – και παγκόσμια αναγνωρισμένος για την περιβαλλοντική του αξία – τόπος της Οίτης να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο παραγωγής κέρδους για λίγους «εκλεκτούς» επενδυτές. 

Το ανοσιούργημα σε βάρος της, η βεβήλωση του βουνού των λουλουδιών, του βουνού των νερών, του χρυσαετού, του Ηρακλή και της Εθνικής μας Αντίστασης συνεχίζεται. Με ελικόπτερα και με νταλίκες μέσα στην Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και ακριβώς στα όρια του Εθνικού Δρυμού και της Περιοχής natura, κοντά στη γνωστή Καταβόθρα της Οίτης και την Πυρά του Ηρακλέους, ανεβάζουν ανεμολογικούς ιστούς.

Είναι ντροπή σε όλους όσοι επιμένουν να νομοθετούν και να υποχρεώνουν τις υπηρεσίες, που υπολειτουργούν, να εκδίδουν τέτοιες άδειες. Είναι ντροπή σε όλους όσοι έχουν το θράσος να αδιαφορούν στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας, στις εκκλήσεις των Δήμων Λαμίας και Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς. Ντροπή σε όλους όσοι επιμένουν να αδιαφορούν στις «εκκλήσεις» του αγριόγιδου, του χρυασετού, του νάρκισσου των ποιητών και όλης της σπάνιας άγριας ζωής της Οίτης, να σεβαστούν το βιότοπό τους, αυτό το πλούσιο οικοσύστημα, που τεκμηριώνεται με πληθώρα επιστημονικών μελετών.

Καλούμε την εισαγγελική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους∙ γιατί η ιστορία θα τους κρίνει. Καλούμε τον κόσμο της περιοχής να αγωνιστεί μαζί μας, να δείξουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την αντίθεσή μας στην οριστική και μη αναστρέψιμη καταστροφή της Οίτης. Ναι, όλοι μαζί μπορούμε και θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κακοποίησης του βουνού μας!

Λαμία, 10.11.2021

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κίνηαη Πολιτών για την προστασία της Οίτης

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *