Τελετή Άφιξης του Αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755 της ΠΑ

Γράφτηκε από
Supermarine Spitfire MJ755  Τελετή Άφιξης του Αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755 της ΠΑ tn 15

Την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η τελετή άφιξης του αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κα Kate Smith, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, επίτιμοι Αρχηγοί, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ίκαρος» κ. Πήτερ Λιβανός και ο Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτριος Κόλιας, ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Πτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας, καθώς και οι Πρόεδροι και Μέλη των Ενώσεων Αποστράτων και των Συλλόγων Αποφοίτων Παραγωγικών Σχολών Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Η διαδικασία ανακατασκευής του αεροσκάφους ξεκίνησε έπειτα από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της ΠΑ με το Ίδρυμα «΄Ικαρος», το οποίο ανέλαβε τα έξοδα ανακατασκευής τον Οκτώβριο του 2017, εκτελώντας την πρώτη του πτήση τον Ιανουάριο του 2020, στο Bigging Hill της Μ. Βρετανίας.

Μετά το πέρας της τελετής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και εν συνεχεία να παρακολουθήσουν πτήση επίδειξης του ιστορικού αεροσκάφους, καθώς και να περιηγηθούν στο Μουσείο ΠΑ.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Ένοπλες Δυνάμεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *