Τα Ψαρά περνούν στην ηλεκτροκίνηση

Γράφτηκε από
Τα Ψαρά περνούν στην ηλεκτροκίνηση                                                                  950x713

Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός νησιού έτοιμου να υποδεχθεί την ηλεκτροκίνηση και κατ’ επέκταση τη χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, μετά από έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υποβλήθηκε προς το Πράσινο Ταμείο (αρ. 227.3/2021 Απόφαση Ένταξης του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου), συνέταξε έγκαιρα το δικό του Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Το ΣΦΗΟ του Δήμου τέθηκε σε ανοικτή διαβούλευση και τελικώς εγκρίθηκε και υποβλήθηκε εμπρόθεσμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ. Η σύνταξη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, στηρίχθηκε στην εφαρμογή των προδιαγραφών που περιλαμβάνονται στην σχετική νομοθεσία, σε συνδυασμό με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, αυτοψιών και με την συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ και προβλέπει την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης στα Ψαρά.

«Για άλλη μία φορά ο Δήμος μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σχεδιάζοντας την υποδομή για ένα νησί φιλικό με την ηλεκτροκίνηση. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία πετυχαίνουμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας, εκσυγχρονίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους, δημότες και επισκέπτες του νησιού μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Κατηγορίες άρθρου:
Ενέργεια · Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *