Σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προστασία της Φωκίδας από φυσικές καταστροφές

Γράφτηκε από
Σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προστασία της Φωκίδας από φυσικές καταστροφές

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό, κ. Ευάγγελο Τουρνά, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία από φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα από πυρκαγιές εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου σε ολόκληρο τον νομό Φωκίδας, με έμφαση στην προστασία του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή Φωκίδας ότι διεξήχθη ήδη αυτοψία στην περιοχή του Ελαιώνα από κλιμάκια του Υπουργείου και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τα ειδικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, που πρόκειται να ληφθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης του Ελαιώνα της Άμφισσας.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα, που αφορούν την αποτροπή των πυρκαγιών σε όλη την έκταση της Φωκίδας και ζητήθηκε από τον κ. Μπούγα η άμεση ενίσχυση με μέσα και προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αίτημα που αντιμετωπίστηκε θετικά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *