Σύσκεψη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κι αυτοψία στον Ενιπέα

Γράφτηκε από
Σύσκεψη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κι αυτοψία στον Ενιπέα 16070 04

Προς έγκριση έρχονται αύριο, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Ηλείας, οι συμπληρωματικές συμβάσεις δυο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στις πληγείσες περιοχές. Οι τελικές λεπτομέρειες διευθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στον Πύργο.

Στη σύσκεψη με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μιχάλης Καλογερόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών & Περιβάλλοντος Αικατερίνη Αρκουμάνη, ο Πολ. Μηχανικός του Τμήματος Φώτης Χριστοδουλόπουλος, καθώς και η Πολ. Μηχανικός, επιστημονική συνεργάτιδα του κ. Μαυρομμάτη, Βιβή Λαγού. Αρχικά έγινε σύντομη ενημέρωση για τις εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης που έχουν αρχίσει να εκτελούνται μέσω της Πολιτικής Προστασίας, και αυτές που θα ακολουθήσουν σε υδατορέματα στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ έγινε και μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Π.Ε. Ηλείας, εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, για την οποία η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δούλεψε με ταχείς ρυθμούς, είναι η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνταν και η διευθέτηση των λεπτομερειών, για την έγκριση των συμπληρωματικών συμβάσεων των αντιπλημμυρικών έργων, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για πρόσθετες και εκτεταμένες παρεμβάσεις και εργασίες καθαρισμού σε υδατορέματα των πληγεισών περιοχών. Έτσι, στην αυριανή συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Ηλείας αναμένεται η έγκριση των συμπληρωματικών συμβάσεων των υποέργων: «Καθαρισμός βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμμάρους Ν. Ηλείας» και «Καθαρισμός βλάστησης, άρση φερτών υλικών σε δευτερεύοντα υδατορέματα και κλάδους αυτών Π.Ε. Ηλείας έτους 2019-2020», του έργου «Καθαρισμός – συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμμάρους Ν. Ηλείας», με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη και ενημέρωση των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλου και Υποδομών & Έργων κ. Μαυρομμάτη στην περιοχή του Στρεφίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης, στον Ενιπέα ποταμό.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares