ΣΥΡΙΖΑ: Σε διάλυση η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Γράφτηκε από
ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ: Σε διάλυση η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. καταγγέλλουν το Υπουργείου Υγείας για αδιαφορία σχετικά με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η., προχώρησαν 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, εικόνες πλήρους διάλυσης παρουσιάζει η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της κλινικής, αλλά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το θέμα, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα από το Υπουργείο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Στην πιο πρόσφατη σχετική Ερώτησή μας (24/6/22), είχαμε τονίσει ότι η κλινική λειτουργούσε με μόλις τρεις παιδοψυχίατρους και εφημέρευε καθημερινά, κάτι το οποίο χωρίς επαρκή στελέχωση, είχε επιτευχθεί λόγω της υπέρβασης του προσωπικού και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες θέσεις (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι) και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό που παρέμενε με συμβάσεις.

Τρεις μήνες μετά και ενώ από το Υπουργείο εισπράξαμε μόνο σιωπή και απαξίωση, μαθαίνουμε από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ότι παραιτήθηκε ένας εκ των τριών παιδοψυχίατρων της κλινικής, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες γιατροί να λειτουργούν σε εφημερία δεκαπενθήμερου, σε μία τόσο κρίσιμη για αυτές τις ηλικίες κλινική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπενθυμίζει ότι η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την κάλυψη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. με το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Σε πλήρη διάλυση η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.»

Εικόνες πλήρους διάλυσης παρουσιάζει η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), καθώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της κλινικής, αλλά και τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις για το θέμα, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα από το Υπουργείο.
Στην πιο πρόσφατη σχετική Ερώτησή μας (24/6/22), είχαμε τονίσει ότι η κλινική λειτουργούσε με μόλις τρεις παιδοψυχίατρους και εφημέρευε καθημερινά, κάτι το οποίο χωρίς επαρκή στελέχωση είχε επιτευχθεί λόγω της υπέρβασης του προσωπικού και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες θέσεις (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι) και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό που παρέμενε με συμβάσεις.
Τρεις μήνες μετά και ενώ από το Υπουργείο εισπράξαμε μόνο σιωπή και απαξίωση, μαθαίνουμε από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ότι παραιτήθηκε ένας εκ των τριών παιδοψυχίατρων της κλινικής, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες γιατροί να λειτουργούν σε εφημερία δεκαπενθήμερου, σε μία τόσο κρίσιμη για αυτές τις ηλικίες κλινική.
Υπενθυμίζεται ότι η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα.
Επειδή, η Παιδοψυχιατρική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. καλύπτει όλη την Περιφέρεια Κρήτης και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Επειδή, μετά την παραίτηση του ενός εκ των τριών παιδοψυχιάτρων, οι δύο εναπομείναντες λειτουργούν σε εφημερία δεκαπενθήμερου
Επειδή, με τις δεδομένες συνθήκες, μία τόσο κρίσιμη για της ηλικίες αυτές κλινική οδηγείται σε διάλυση.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την κάλυψη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. με το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της;

Οι ερωτώντες βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Βαρδάκης Σωκράτης
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα
Βαρεμένος Γεώργιος
Γκαρά Αναστασία
Δρίτσας Θεόδωρος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μουζάλας Ιωάννης
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπαηλιού Γεώργιος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σπίρτζης Χρήστος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)
Φίλης Νικόλαος
Φωτίου Θεανώ
Χρηστίδου Ραλλία

ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares