Συνεχίζεται και με εναέρια μέσα η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Γράφτηκε από
Συνεχίζεται και με εναέρια μέσα η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια  Συνεχίζεται και με εναέρια μέσα η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια sopp4ayg21 950x534

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προκάλεσε νέα έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο δημοτικό κατάστημα Λίμνης, στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγ. Άννας και εθελοντών, προσπάθησαν όλη τη νύχτα να συγκρατήσουν την πυρκαγιά, η οποία μαίνεται σε τρία κύρια μέτωπα.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ αποφασίστηκε να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ακολούθως, με τη βελτίωση των ατμοσφαιρικών συνθηκών, δόθηκε η δυνατότητα ρίψεων στα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Επιστρατεύθηκε επίσης και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – 200.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και του Δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares