Συνεργασία ΕΟΤ-Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού

Γράφτηκε από
Συνεργασία ΕΟΤ-Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού

Με στόχο την προώθηση του στρατιωτικού τουρισμού από τον ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επισκέφτηκε χθες το Πολεμικό Μουσείο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Χιονή και τον αρμόδιο για το θέμα Ειδικό Σύμβουλο του Πολεμικού Μουσείου κ. Χρήστο Πετρέα.

Η  συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που θέτει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού για την ανάδειξη και στην χώρα μας, ενός σχετικά νέου είδους τουρισμού, αλλά με ραγδαία ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Αφού διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύμπραξης των δύο φορέων για την ενίσχυση της προβολής τουριστικών  μνημείων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν 27 Πολεμικά Μουσεία και στρατιωτικά μνημεία της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ (https://www.visitgreece.gr/), όπως και η προβολή αυτών στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που ο ΕΟΤ συμμετέχει κάθε χρόνο. Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί διαδραστικός χάρτης με τα μουσεία στην εφαρμογή του ΕΟΤ για τις κινητές συσκευές  (https://visitgreeceapp.com/), και  ο ΕΟΤ να διοργανώσει δημοσιογραφικές αποστολές από το εξωτερικό προς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που διαθέτουν πλούσια στρατιωτική ιστορία και μουσεία.

Όπως διαπιστώθηκε και στην συνάντηση, η Ελλάδα διαθέτει πλήθος στρατιωτικών αξιοθέατων σε ολόκληρη την επικράτεια όπως μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, ακίνητα μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες σε ολόκληρη τη επικράτεια, όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά για την Ελληνική Ιστορία πολεμικά γεγονότα (μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις, κ.λπ).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση να συνεχιστεί η συνεργασία του ΕΟΤ με το Πολεμικό Μουσείο για την περαιτέρω ανάδειξη των μνημείων αυτών.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *