Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρέσβη Κούβας

Γράφτηκε από
Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Πρέσβη Κούβας gkioulekas cuba2 950x633

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κούβας κ. Aramis Fuente Hernandez είχε χθες στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, εξετάσθηκαν πτυχές των διμερών σχέσεων και κατατέθηκαν προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κούβας.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε με θετικά λόγια στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Κούβα, προέβη σε μία αναλυτική παρουσίαση της στάσης της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά και στον πόλεμο στην Ουκρανία, επεσήμανε το θετικό κλίμα στη διμερή συνεργασία Ελλάδας=Κούβας στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού και επεσήμανε τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν όσον αφορά την ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Hernandez ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο με τον οποίο η Κούβα αντιμετώπισε επιτυχώς την πανδημία με δικά της εμβόλια, έκανε εκτενείς αναφορές στις οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται η χώρα του και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θετική και εποικοδομητική στάση της απέναντι στον λαό της Κούβας, ιδιαίτερα όπως αυτή εκφράζεται στα ψηφίσματα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Βουλή των Ελλήνων

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares