Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά

Γράφτηκε από
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 820 950x659

«Με τον Καναδά αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις και μέσα σε αυτή την τεράστια κρίση που περνάμε, πιστεύουμε πως οι αρχές και οι αξίες της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας, παρά τη βαρβαρότητα, τελικώς θα επικρατήσουν». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος στο Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, κ. George J. Furey, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του κ. Τασούλα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, «η Ελλάδα κι ο Καναδάς ουδέποτε χωρίστηκαν. Πάντα πήγαιναν μαζί. Και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Ακόμη και στην Κορέα, την περίοδο της έξαρσης του Ψυχρού Πολέμου, ενώ στην Κύπρο έχουν υπηρετήσει πάνω από 20.000 Καναδοί στρατιώτες από το 1964 έως το 1993, στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». Συμπλήρωσε πως «υπάρχουν πάνω από 350.000 Έλληνες που ζουν και προκόβουν στον Καναδά, άξιοι πολίτες αυτής της τεράστιας χώρας».

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 679 scaled
Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού του Καναδά, κ. Τζάστιν Τριντό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία «καταδίκασε τη βάρβαρη και απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και υπήρξε ένας από τους ηγέτες του δυτικού κόσμου που εκδήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό», υπογραμμίζοντας πως «θα μπορούσε κανείς να προσυπογράψει κάθε λέξη, κάθε παράγραφο της ομιλίας του».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά, δήλωσε συγκινημένος από το γεγονός πως η καναδική σημαία κυματίζει στην πρόσοψη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Furey συμφώνησε με τον κ. Τασούλα ως προς τη σοβαρότητα των προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «είναι τιμή για μας να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την Ελλάδα».

Αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 80 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά, εκφράζοντας την επιθυμία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της  συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σε επίπεδο λαών όσο και σε επίπεδο διοικήσεων.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Καναδά, κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ.κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και Βασίλειος Μπαγιώκος, καθώς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Τον κ. Furey συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας οι Γερουσιαστές κ.κ. Raymonde Saint-Germain, Leo Housakos, Tony Loffreda.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προσέφερε στον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά το χρυσό μετάλλιο της Βουλής με τη μορφή της Θεάς Αθηνάς, σε σφραγίδα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, μαζί με συνοδευτικό τιμητικό πάπυρο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά ξεναγήθηκε στο κτίριο του Κοινοβουλίου καθώς και στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 600 1024x683
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 312 1024x683
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 260 1024x683
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 205 1024x683
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά IMG 2022 04 13 9 227 1024x683
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece

Βουλή των Ελλήνων

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares