Συνάντηση του Κινήματος Αλλαγής με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

Γράφτηκε από
Συνάντηση του Κινήματος Αλλαγής με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος                                                                                   950x950

Συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ο.,Βασίλης Κεγκέρογλου, του Υπέυθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Ανδρέα Πουλά, τον Διευθυντή της Κ.Ο., Δημήτρη Μάντζιοκαι το μέλος του Τομέα Υγείας, Γιάννη Βλασερό.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ και παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ το οποίο όπως τόνισαν θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις δομών υγείας και καταργήσεις τμημάτων και κλινικών. Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία της δημόσιας υγείας στη χώρα και θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην έλλιπή χρηματοδότηση της υγείας από την κυβέρνηση  ως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ καθώς και στην ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας.

Το Κίνημα Αλλαγής καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει καταθέσει τις θέσεις του και τις προτάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή και οσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και όσο αφορά στη στήριξη του ΕΣΥ με προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξόπλισμο και εξορθολογισμό των δαπανών. Είναι ενδεικτικές οι προτάσεις μας για την ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών και για την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών.

Τέλος οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκαν στην κρίσιμη συμβολή του ΕΣΥ και των ανθρώπων που το υπηρετούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares