Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ισλανδή ομόλογό του

Γράφτηκε από
Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ισλανδή ομόλογό του 22032022arxigos001

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 με την Αρχηγό της Αστυνομίας της Ισλανδίας κα Sigridur Bjork Gudjonsdottir και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, κα Κική Πετρουλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πρόγραμμα «Ουσιαστική σύμπραξη ελληνικών Φορέων και Αρχών για την ενίσχυση της στήριξης και προστασίας γυναικών και παιδιών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα πρότυπα της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, μέσω αξιοποίησης καλών πρακτικών της Αστυνομίας της Ισλανδίας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Active Citizens Fund στην Ελλάδα (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ 2014-2021).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και αναπτύχθηκαν οι μορφές και οι τρόποι αντιμετώπισης του. Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στη θυματοκεντρική διαχείριση του φαινομένου από εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τον ρόλο των ειδικών Υπηρεσιών που έχουν ιδρυθεί.

Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ισλανδή ομόλογό του 22032022arxigos002
Ο κ. Καραμαλάκης εξήρε το έργο των συμμετεχόντων στο πεδίο της ενδοοικογενειακής βίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία μεταξύ χωρών και Φορέων, καθώς έτσι αναβαθμίζεται το επίπεδο και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος με ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δυο αστυνομιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Ισλανδίας στο Κέντρο Αστυνομικής Κατάρτισης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, κ. Gudmundur Asgeirsson και η ψυχολόγος κα Αντωνία Τσιριγώτη.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares