Συνάντηση Μπούγα-Μενδώνη για θέματα Πολιτισμού της Φωκίδας

Γράφτηκε από
Συνάντηση Μπούγα-Μενδώνη για θέματα Πολιτισμού της Φωκίδας Συνάντηση Μπούγα-Μενδώνη για θέματα Πολιτισμού της Φωκίδας                22 07 21

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία τον ενημέρωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί το τεχνικό δελτίο για την κατασκευή του έργου προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών, με στερέωση των βραχωδών μαζών προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και άλλων κινδύνων. Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και πρόθεση του Υπουργείου είναι να συμβασιοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το 2025, με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Επίσης, συζητήθηκε το έργο της ψηφιακής περιήγησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, η πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Άμφισσας, οι οποίες βρίσκονται εντός του συμβατικού χρονοδιαγράμματος, καθώς και το ζήτημα της χρηματοδότησης της μελέτης αναστήλωσης τμημάτων του Κάστρου των Σαλώνων.

Ο Βουλευτής Φωκίδας ζήτησε επιπλέον την επίσπευση κατά το δυνατόν της συζήτησης των αιτημάτων της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας ενώπιον του ΚΑΣ, προκειμένου να συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares