Συνάντηση Λιβανού με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Διεπαγγελματικής Βάμβακος

Γράφτηκε από
Συνάντηση Λιβανού με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Διεπαγγελματικής Βάμβακος  Συνάντηση Λιβανού με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Διεπαγγελματικής Βάμβακος vamvaki

Συνάντηση με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Στη συνάντηση παρίστατο η ΓΓ του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου ενώ από το ΔΣ ήταν παρόντες ο πρόεδρος Ευθύμιος Φωτεινός, ο αντιπρόεδρος Αντώνιος Σιάρκο, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κουρκούτας και ο Δημήτρης Πολύχρονος, μέλος.

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος αριθμεί 46.000 μέλη και η εκπροσώπηση σε αυτήν συνολικά του κλάδου, με παραγωγούς, εκκοκκιστές και κλωστοϋφαντουργούς την καθιστούν σύμβουλο και συνεργάτη του ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι το βαμβάκι αποτελεί ισχυρό, παραδοσιακό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «λευκός θησαυρός της Ελλάδας».

Κοινός στόχος του ΥΠΑΑΤ και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος είναι να κατακτήσει το ελληνικό βαμβάκι και η ελληνική κλωστοϋφαντουργία τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι το 95% του παραγόμενου προϊόντος εξάγεται, επιβεβαιώνοντας ότι το βαμβάκι είναι εξαγωγικό, εθνικό προϊόν.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *