Συνάντηση Ι. Μπούγα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών

Γράφτηκε από
Συνάντηση Ι. Μπούγα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ Ιωάννης Δ. Μπούγας συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (ΕΠΚΔ) Παναγιώτη Ροϊλό, Καθηγητή Ελληνικών Σπουδών και κάτοχο της έδρας «Γ. Σεφέρη» στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αναφορικά με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των πολλών δυνατοτήτων του Κέντρου Δελφών, ώστε να μπει στο επίκεντρο της παραγωγής, διακίνησης και διάδοσης πολιτισμού και ιδεών τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

 Συγκεκριμένα, οι προγραμματιζόμενες δραστηριότητες του Κέντρου, έχουν στόχο την κλιμακούμενη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της Περιφέρειας, με στόχο από την κοιτίδα των Δελφών να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός «ομφαλός» πολιτισμού και σκέψης για τη χώρα και τον κόσμο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η αναβάθμιση του εθνικού ρόλου του ΕΚΠΔ, σε συνδυασμό με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για ίδρυση νέου σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου στη Φωκίδα, όπως εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών ως κορυφαίου μνημείου του παγκόσμιου πολιτισμού. Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει διαρκής συνεργασία με τακτικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, για την άμεση υλοποίηση του οράματος και των στόχων που έχουν τεθεί.    

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *