Συνάντηση Ιωάννη Μπούγα με την Υφυπουργό Τουρισμού

Γράφτηκε από
Συνάντηση Ιωάννη Μπούγα με την Υφυπουργό Τουρισμού  Συνάντηση Ιωάννη Μπούγα με την Υφυπουργό Τουρισμού                                 15 06 21

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αναβάθμιση των Ι.Ε.Κ., με τον σχεδιασμό ανανεωμένου προγράμματος σπουδών και αναμόρφωση της πρακτικής των σπουδαστών, μετά από 11 χρόνια. Πρόκειται να παρέχονται πλέον περισσότερες επιλογές για τις επιχειρήσεις, αλλά και η δυνατότητα για την πραγματοποίηση πρακτικής σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περιατέρω, προωθείται η έγκαιρη πρόσληψη Αναπληρωτών για το επόμενο έτος κατάρτισης και προχωρά, ως δημόσιο έργο του Υπουργείου, η υλοποίηση της πλατφόρμας ψηφιακής διαχείρισης αιτήσεων, μοριοδότησης και ενστάσεων των Αναπληρωτών σε Ι.Ε.Κ., Α.Σ.Τ.Ε., Σχολές Ξεναγών και Τμήματα Μετεκπαίδευσης.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε επιπλέον τον Βουλευτή για τα έργα υποδομών στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως επίσης για τα εξ αποστάσεως σεμινάρια «Reskilling-Upskilling», που αφορούν 20.000 εκπαιδευόμενους σε 7 θεματικές ενότητες, είναι επιδοτούμενα με ποσό 46 εκατ. ευρώ και ξεκινούν κατά το τέλος του 2021, με τους πρώτους 5.000 συμμετέχοντες.

Επίσης, συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα θέματα της τουριστικής προβολής της Φωκίδας, με έμφαση στην τουριστική προβολή των Δελφών.

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μπούγα να επισκεφθεί το Ι.Ε.Κ. Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, με σκοπό τον εμπλουτισμό της τουριστικής εκπαίδευσης μέσω της αποτύπωσης των διαφόρων ειδικών μορφών τουρισμού.

Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *