Στην πυρόπληκτη Βαρυμπόμπη ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Γράφτηκε από
Στην πυρόπληκτη Βαρυμπόμπη ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής PSTM9758 950x673

Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Βαρυμπόμπη επισκέφθηκαν ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ε. Heger και ο Περιφερειάρχης Αττικής. Ο  Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας για το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη συμβολή της χώρας του κατά τις δύσκολες ώρες των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουν για τις αναδασώσεις. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης να υπάρξει συστράτευση όλων των κρατών και συμπλήρωσε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί μια διασυνοριακή ασπίδα προστασίας και σε επίπεδο πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Από την πλευρά του ο κ. Heger επισήμανε ότι η επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές υποδηλώνει το ενδιαφέρον της Σλοβακίας να συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφές καθώς και στην αναδάσωση.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της κάθε χώρας. 

Τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας συνόδευε και ο Αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης S. Vlcan, o οποίος ανέφερε ότι η χώρα του έχει μια εμπορεία 200 ετών σε θέματα αναδάσωσης καθώς το 42% της έκτασής της καλύπτεται από αναδασωτέες περιοχές. «Θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες φίλους μας πως τα καταφέραμε μετά τις φωτιές και πώς λύσαμε τα προβλήματά μας. Απευθύνουμε  πρόσκληση, στη δική μας Ακαδημία και στο Εθνικό Κέντρο στο Σβόλεν, ώστε να δείξουμε πώς γίνεται ένα επιτυχημένο παράδειγμα αναδάσωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του τόνισε:

«Για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτείται συστράτευση όλων των κρατών. Τιμούμε και ευχαριστούμε τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό κ. Hegerγια την έμπρακτη βοήθεια στη χώρα μας. Η σημερινή παρουσία του εδώ στις πληγείσες περιοχές επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον τους. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και για άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια κατά τις κρίσιμες ώρες των καταστροφικών πυρκαγιών. Βιώνουμε μια κλιματική κρίση για την οποία απαιτείται η Ευρώπη και οι χώρες της Μεσογείου να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης και να αναπτύξουμε μια ασπίδα προστασίας με συγκεκριμένες ενέργειες που θα στοχεύουν στην πρόληψη και στην προστασία των ανθρώπινων ζωών από φυσικές καταστροφές».

Τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ε. Heger και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, oΓενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας I. Hiricova, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός. 

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *