Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θηβαίων λόγω καύσωνα και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Γράφτηκε από
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θηβαίων λόγω καύσωνα και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς          950x713

Ο παρατεταμένος καύσωνας και ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς συζητήθηκαν κατά την έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συζητήθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας, καθώς λόγω του συνεχόμενου καύσωνα εκτιμάται ότι οι συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών, που θα μπορούσαν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις.

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας, έχουν θέσει σε μέγιστη ετοιμότητα όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε είδους ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Στη σύσκεψη του ΣΟΠΠ συζητήθηκε και η υψηλή ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καύσωνα και μέτρα στην περίπτωση που ανακύψουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Προς το παρόν, το δίκτυο ηλεκτροδότησης, παρά τις πιέσεις, αντεπεξέρχεται στις αυξημένες ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά, καλούνται οι πολίτες να συνδράμουν στις προσπάθειες, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ειδικά τις ώρες αιχμής. «Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες, ξεπερνώντας τον ιστορικό καύσωνα του 1987. Η Θήβα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πόλεων όπου σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Παραμένουμε σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή», δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του ΣΟΠΠ.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *