ΠΑΣΟΚ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού

Γράφτηκε από
ΠΑΣΟΚ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού                    950x589

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον πληθωρισμό:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή για το μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με ρυθμό αύξησης 3% και με τον ετήσιο δείκτη να εκτινάσσεται στο 12,1% ,απο 11,2% τον Αύγουστο και πολυ υψηλότερα απο το Μ.Ο.της ευρωζώνης που βρίσκεται στο 10%.

Η χώρα μας είναι στην πρώτη τριάδα των χωρών με τον υψηλότερο πληθωρισμό, αν εξαιρέσουμε τις άμεσα πληττόμενες απο τον πόλεμο χώρες της Βαλτικής.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την ολοένα αυξανόμενη ανάλωση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των φτωχών νοικοκυριών σε βασικά είδη κατανάλωσης, που οι τιμές τους έχουν αυξηθεί πολλαπλάσια από το Μ.Ο., όπως στέγη,ενέργεια και τρόφιμα, αποδεικνύει οτι πλέον οι πιο ευάλωτοι δοκιμάζονται και οι ανισότητες μεγαλώνουν.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τις “επιτυχίες της” και ο πρωθυπουργός να εξαντλείται σε φιέστες, ας μελετήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναχαίτιση της ακρίβειας, πριν έλθουν τα χειρότερα με την αύξηση των επιτοκίων και την ύφεση στην Ευρώπη.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares