Πρωταγωνιστής στην αγροτική ανάπτυξη και στις εξαγωγές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γράφτηκε από
Πρωταγωνιστής στην αγροτική ανάπτυξη και στις εξαγωγές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας                      950x633

«Η Μακεδονία θα είναι κυρίαρχη δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην οποία ο πρωτογενής τομέας θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας παράγει το 26% του ΑΕΠ στον πρωτογενή τομέα και είναι η πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές  και στόχος είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία πρωτεύουσα της εξωστρέφειας. Μάλιστα, επισήμανε ότι στην Κεντρική Μακεδονία αυξήθηκαν οι εξαγωγές  στα χρόνια της κρίσης κατά 50%. «Για μας, ο πρωτογενής τομέας είναι καθοριστικός γιατί μέσω αυτού αυξάνονται οι εξαγωγές και μέσα από τις εξαγωγές δημιουργείται εισόδημα και πολλές και καλές θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε στον κ. Λίβανο μια σειρά από θέματα στα οποία εμπλέκεται το ΥπΑΑΤ με κυρίαρχα τα ζητήματα άρδευσης.

Ο κ. Σπ. Λιβανός από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχει ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή. Επίσης ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΥπΑΑΤ με στόχο την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών. «Έχουμε πολλά τα οποία μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα βασικό εξ αυτών είναι οι έλεγχοι. Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων,  τους οποίους εμείς έχουμε αναδείξει σε κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας», τόνισε ο κ. Λιβανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *