Προγραμματική σύμβαση για τη συνολική ανάπλαση της παραλίας Νέας Αρτάκης

Γράφτηκε από
Προγραμματική σύμβαση για τη συνολική ανάπλαση της παραλίας Νέας Αρτάκης

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας Χαράλαμπος Μανιάτης, για την εκτέλεση του έργου: «Διαμόρφωση παραλίας Νέας Αρτάκης – β΄φάση».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας εκτέλεσης του έργου από τον ΟΛΝΕ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια και εξασφάλισε την χρηματοδότησή του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.200.000 €, το οποίο αφορά στη συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης και θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική ανάπλαση της κεντρικής παραλίας της Νέας Αρτάκης και την ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Η μελέτη του έργου προβλέπει:

  • Την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του εναπομείναντος τμήματος του αρχικού έργου: «Διαμόρφωση παραλίας Νέας Αρτάκης – Τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μ. Μπότσαρη».
  • Τη συνέχιση των εργασιών διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου, από την οδό Μ. Μπότσαρη έως την οδό Ελλησπόντου.

Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων, έργα πρασίνου και φωτισμού, κατασκευές κλιμάκων καθόδου προς τη θάλασσα, ασφαλτοστρώσεις και διάστρωση τμημάτων με μαρμαρόπλακες και με κυβόλιθους, λιθεπένδυση υφιστάμενου τοιχίου, τοποθετήσεις πάγκων ανάπαυσης κλπ.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη σειρά από έργα αστικών αναπλάσεων, που κάνουν τις πόλεις μας πιο όμορφες για τους κατοίκους και πιο ελκυστικές για τους επισκέπτες μας.

»Μια από τις πλέον εμβληματικές παρεμβάσεις μας είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Αρτάκης. Έργο για το οποίο συμπράττουμε με τον ΟΛΝΕ, με στόχο τη συνέχιση και αποπεράτωσή του.

»Οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπλασης, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, σχεδιάστηκαν και θα εκτελεστούν με γνώμονα την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσφυγούπολης, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος». Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας Σπύρος Γεροντίτης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζεται για συγκεκριμένα και απολύτως αναγκαία έργα, τα οποία είναι σε εξέλιξη ή θα υλοποιηθούν σε περιοχές ευθύνης του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας. Μεταξύ αυτών, είναι και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Αρτάκης. Έργο, το οποίο μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *