Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας για το πρώτο δίμηνο του 2024

Γράφτηκε από
Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας για το πρώτο δίμηνο του 2024                                                                           2024 950x405

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής για το πρώτο δίμηνο του έτους 2024 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα:

  • Άρδευση της Κωπαΐδας και συναφή ζητήματα. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης `ενημέρωσαν το σώμα για έργα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας με κύρια την επικείμενη προμήθεια και εγκατάσταση δυο πλωτών εξεδρών με 16 αντλίες για την ύδρευση από την Υλίκη. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ειδικής ρύθμισης για την προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας, από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ.
  • Νοσοκομεία Λαμίας-Χαλκίδας και συναφή ζητήματα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος-Δημήτριος Γεωργίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανδρέας Τοουλιάς και Βαγγέλης Φαλίδας αναφέρθηκαν στα υπαρκτά προβλήματα, αλλά και στις δράσεις της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ) με εξοπλισμό και προσωπικό, πλέον της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
  • ΛΑΡΚΟ. Διατυπώθηκε εκ νέου η καθαρή θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπέρ της προστασίας των θέσεων εργασίας και της επανεκκίνησης της παραγωγής μέσα από την εξεύρεση σοβαρού επενδυτή.

Η Περιφερειακή Αρχή επανέλαβε επίσης -ενώπιον συμπολιτών μας από τον Δήμο Τανάγρας- τη ρητή διαφωνία της στο ενδεχόμενο “εισαγωγής” επικινδύνων και μη βιομηχανικών αποβλήτων προς διαχείριση από περιοχές εκτός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη να γίνει η χωροθέτηση σε σημείο που θα υποδείξει η τοπική κοινωνία, όπως αυτή εκφράζεται από τις τοπικές αρχές.

Εκτός αυτών, συζητήθηκε η συνέχιση των ενεργειών της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη των πλημμυροπαθών κατοίκων του Κόμματος.

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *