Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μουσική εκδήλωση στην Αμαλιάδα

Γράφτηκε από
Save Music Festival Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μουσική εκδήλωση  στην Αμαλιάδα Save Music

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, o Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης και ο ΑΣΣ Αμαλιάδας ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Save Music Festival, ένα διαδικτυακό φεστιβάλ τεχνών και μουσικής που φιλοξενήθηκε το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου 2020 στο νέο πολυχώρο πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, απ’ όπου έγινε ζωντανή μετάδοση. Εξελίχθηκε σε ένα πρωτόγνωρο καλλιτεχνικό γεγονός για τα δεδομένα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ήρθε για να μείνει και να απασχολήσει τοπικούς μουσικούς τεχνικούς και σχήματα.

Δυο μέρες μουσική και θέατρο σκιών σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας και ήχο Dolbydigital με κάλυψη από 5 κάμερες, εικονολήπτες και realtime σκηνοθεσία με συνολική απήχηση που ξεπερνάει τους 25.000 χρήστες και τα 10.000 views μέσα από τις πλατφόρμες του YouTube, του Facebook και του Instagram, που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο το βράδυ παρακολούθησαν τους Ηλείους Ρουά Ματ στην ίσως πιο ώριμη φάση της καριέρας τους στην πιο εμπορική από άποψη views ημέρα του φεστιβάλ. Γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια ζέσταναν το Σαββατόβραδο χιλιάδων θεατών σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπως η Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστραλία κ.α.. Την Κυριακή το μεσημέρι δόθηκε η σκυτάλη στο πολυβραβευμένο θέατρο σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη που παρέα με τους επίσης Ηλείους Όρτσα παρουσίασαν μια παράσταση Καραγκιόζη με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική.

Για το 1ο Save music festival εργάστηκαν 31 καλλιτέχνες, μουσικοί, τεχνικοί, εργάτες, εικονολήπτες, σκηνοθέτες, υπεύθυνοι παραγωγής και διαφήμισης και λοιποί συντελεστές.

Η απήχηση της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τα σύγχρονα αυτά μέσα πήρε διαστάσεις καθώς την πρώτη ημέρα οι συνολικές προβολές σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυμάνθηκαν σε επίπεδα άνω των 5.800 «χτυπημάτων», ενώ τη δεύτερη σε πάνω από 3.700 επισφραγίζοντας έτσι την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης «η τεχνολογία αυξάνει το πολιτιστικό αποτύπωμα που δύναται να προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς το κοινό είναι απεριόριστο. Παράλληλα, σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε με την πανδημία να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κόσμο του πολιτισμού, είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τον πολύπαθο καλλιτεχνικό κλάδο και τους συντελεστές του χώρου».

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός · Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares