Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Έκτακτη σύσκεψη για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Γράφτηκε από
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Έκτακτη σύσκεψη για το νέο κύμα κακοκαιρίας  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Έκτακτη σύσκεψη για το νέο κύμα κακοκαιρίας IMG 20210117 WA0002 950x713

Σε ανάπτυξη βρίσκεται και πάλι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά την έκτακτη σύσκεψη, την οποία προκάλεσε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός προκειμένου να παραμείνουν άπαντες σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται βροχοπτώσεις σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Το καιρικό φαινόμενο δεν φαίνεται να έχει ακραία χαρακτηριστικά. Εκφράζονται ανησυχίες, όμως, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων ειδικά σε περιοχές, όπου είχαμε χιονόστρωση, από το τελευταίο καιρικό φαινόμενο «Ελπίς».

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, συμμετείχαν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμπέτσος και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης. Διαπιστώθηκε η διαθεσιμότητα άνω των 350 μηχανημάτων, τα οποία θα ενεργοποιηθούν για εκχιονισμούς, αλλά και για όποια παρέμβαση σε ποταμούς, χειμάρρους και ρέματα κριθεί αναγκαία, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες.

Για την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού της, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους δήμους, καθώς και με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Αυτή την ώρα:

  • Στην Π.Ε. Ευρυτανίας έχουμε έντονη χιονόπτωση. Δουλεύουν ήδη 18 εκχιονιστικά μηχανήματα και είναι απαραίτητο να φέρουν αλυσίδες όσα οχήματα κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.
  • Στην Π.Ε. Φωκίδας έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά. Επιχειρούν ήδη 23 μηχανήματα, για να παραμείνει ανοικτό το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.
  • Στην Π.Ε. Φθιώτιδας χιονίζει στα ορεινά (Παρνασσός, Οίτη, Τυμφρηστός) και επιχειρούν ήδη 40 περίπου μηχανήματα.
  • Στην Π.Ε. Βοιωτίας χιονίζει στον Παρνασσό και βρέχει στις πεδινές περιοχές. Επιχειρούν ήδη 53 μηχανήματα.
  • Στην Π.Ε. Εύβοιας, έχουμε τοπικές ελαφρές χιονοπτώσεις, που δεν δημιουργούν προβλήματα -μέχρι στιγμής- στην κυκλοφορία επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου.
    Με την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το καιρικό φαινόμενο “Ελπίς” και επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια τους χειριστές μηχανημάτων, τους ένστολους και όλους εκείνους, που πάλεψαν επί μέρες και σε αντίξοες συνθήκες, για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς!
    »Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, όμως, προχωρήσαμε στη σημερινή σύσκεψη, ώστε ο μηχανισμός να παραμείνει σε εγρήγορση. Με όλες μας τις δυνάμεις, θα αντιμετωπίσουμε και το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, ειδικά σε περιοχές όπου παραμένουν όγκοι χιονιού. Παραμένουμε ψύχραιμοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε».
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *