Πειραιάς: Xώρος άθλησης κι αναψυχής το πάρκο Αργυροκάστρου

Γράφτηκε από
Πειραιάς Πειραιάς: Xώρος άθλησης κι αναψυχής το πάρκο Αργυροκάστρου X

Ο Πειραιάς αποκτά έναν ανοιχτό χώρος αναψυχής, άθλησης και πρασίνου στο πάρκο Αργυροκάστρου. Με σύνθημα: «Πρόσβαση για Όλους», στον νέο αυτόν υπαίθριο χώρο στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, θα μπορούν να αθλούνται και τα άτομα με αναπηρία, καθώς έχουν προβλεφθεί οι ανάλογες υποδομές σε γήπεδα και όργανα γυμναστικής.

Το νέο πάρκο, το οποίο ανακαινίζεται πλήρως με τις εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, θα διαθέτει ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο petanque, 8 υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong), τραπεζοκαθίσματα με σκίαση και νέο αστικό εξοπλισμό αναψυχής.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και η μετατροπή ενός πάρκου σε χώρο άθλησης αναψυχής και πρασίνου, για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πάρκο βρίσκεται μεταξύ Καμινίων και Παλαιάς Κοκκινιάς στα όρια που έχει ο Πειραιάς με τη Νίκαια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Νέος χώρος άθλησης, αναψυχής και πρασίνου το πάρκο Αργυροκάστρου από τον Δήμο Πειραιά Πειραιάς Πειραιάς: Xώρος άθλησης κι αναψυχής το πάρκο Αργυροκάστρου IMG 1289 300x225

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πάρκο Αργυροκάστρου, το οποίο βρίσκεται στα που έχει ο Πειραιάς, διαμορφώνεται σε έναν πολυχώρο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Πλέον, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν όμορφο και περιποιημένο κοινόχρηστο χώρο, στον οποίο μεριμνήσαμε, ώστε να μπορούν να αθλούνται και άτομα με αναπηρία. Ανταποκρινόμενοι σε ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίησή του, δημιουργούμε σε μια γειτονιά που πραγματικά το έχει ανάγκη, ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους και φιλόξενο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Ο Πειραιάς αποκτά πάρκο ανοιχτό σε όλους.

Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά αποκτά το 1ο γήπεδο petanque, κάτι το οποίο επιθυμούσαν οι σύλλογοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, καθώς και σύλλογοι ΑμεΑ. Αξιοποιούμε έναν ακόμη πολύτιμο ελεύθερο χώρο για τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και συνεχίζουμε με έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Επιθυμία μας είναι όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ίσες ευκαιρίες για άθληση χωρίς κοινωνικές ανισότητες». Ο Πειραιάς γίνεται φιλικός σε ΑμεΑ.

Ο Αντιδήµαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ κ. Δημήτρης Αράπης, δήλωσε:

Νέος χώρος άθλησης, αναψυχής και πρασίνου το πάρκο Αργυροκάστρου από τον Δήμο Πειραιά Πειραιάς Πειραιάς: Xώρος άθλησης κι αναψυχής το πάρκο Αργυροκάστρου IMG 0876 300x259

«Ως Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού προχωράμε στην αξιοποίηση ενός χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου μας δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία. Αναβαθμίζουμε το γήπεδο μπάσκετ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται και από ΑΜΕΑ, δημιουργούμε ένα γήπεδο PETANQUE, κάτι πρωτοποριακό για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης και επιπλέον τραπεζοκαθίσματα με σκίαση. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση του χώρου αυτού θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Ως Δήμος συνεχίζουμε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μας με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζουν κάποιες παραπάνω δυσκολίες». Ο Πειραιάς παίρνει ώθηση.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε:

Νέος χώρος άθλησης, αναψυχής και πρασίνου το πάρκο Αργυροκάστρου από τον Δήμο Πειραιά Πειραιάς Πειραιάς: Xώρος άθλησης κι αναψυχής το πάρκο Αργυροκάστρου IMG 5732 1 287x300

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η μετατροπή του πάρκου Αργυροκάστρου σε ένα φιλόξενο πάρκο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου. Με σύνθημα «Πρόσβαση για Όλους» συμπολίτες μας, αλλά ειδικότερα συνάνθρωποί μας ΑΜΕΑ με νοητική στέρηση θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται και να εκπαιδεύονται, αξιοποιώντας το γήπεδο petanque, το νέο γήπεδο Μπάσκετ και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής μαζί με τις οικογένειές τους. Το νέο πάρκο Αργυροκάστρου αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα που γίνεται πράξη από τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη ο Πειραιάς αλλάζει με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του». Ο Πειραιάς αλλάζει.

Πειραιάς

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός · Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares