ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υποστελεχωμένο το Α.Τ. του Δήμου Πετρουπόλεως

Γράφτηκε από
ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υποστελεχωμένο το Α.Τ. του Δήμου Πετρουπόλεως                      950x633

Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου, Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και Βουλευτή Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών με θέμα «Υποστελεχωμένο το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Πετρουπόλεως»

Κύριοι Υπουργοί,

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έλλειψη δύναμης στο Α.Τ. του Δήμου Πετρουπόλεως. Πρόκειται για έναν αστικό Δήμο με πληθυσμό 80.000 κατοίκων και συνεχή πληθυσμιακή ανάπτυξη, εκτάσεως 7 τ.χλμ. Αναντίστοιχα, η υπάρχουσα δύναμη για την αστυνόμευση της περιοχής αυτής είναι μόλις δώδεκα άτομα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής και των δημοτών της. Δεδομένου μάλιστα ότι η εγκληματικότητα βαίνει αυξανόμενη, το υπάρχον ελάχιστο δυναμικό αυτό δεν δύναται εκ των πραγμάτων να εξασφαλίσει την επαρκή ασφάλεια των πολιτών αλλά και να ελέγξει αποτελεσματικά την εισερχόμενη και την τοπική παραβατικότητα.

Το παραπάνω σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης έχει επανειλημμένως επισημάνει ο Δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Βλάχος, ζητώντας επισήμως την άμεση ενίσχυση του τοπικού τμήματος σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, χωρίς κάποια εξέλιξη έως σήμερα.

Επειδή η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Επειδή 12 αστυνομικοί δεν δύνανται εκ των πραγμάτων να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός δήμου 80.000 κατοίκων.

Επειδή σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των πολιτών δεν δύναται να στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο και την επαγγελματική ευσυνειδησία των αστυνομικών αλλά απαιτείται και η επαρκής στήριξη από την πολιτεία.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Ποια μέτρα πρόκειται να λάβετε προκειμένου να ενισχυθεί επαρκώς το ΑΤ Πετρουπόλεως με την αναγκαία για την προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών αστυνομική δύναμη;

Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής
Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

ΠΑΣΟΚ

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares