ΠΑΣΟΚ: Η ακρίβεια καλά κρατεί, παρά τη μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού

Γράφτηκε από
ΠΑΣΟΚ: Η ακρίβεια καλά κρατεί, παρά τη μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού                                      950x435

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Για ακόμα έναν μήνα η ακρίβεια καλά κρατεί. Το 4,5% της αύξησης των τιμών για τον μήνα Απρίλιο δεν πρέπει να παραπλανά ότι μειώνονται οι τιμές. 

Αντιθέτως, αυξάνονται αλλά με πιο ήπιο ρυθμό. Και αυτή όμως η μείωση του ρυθμού αύξησης είναι τεχνητή λόγω της υψηλής βάσης υπολογισμού των τιμών σε σχέση με πέρυσι, όταν ο πληθωρισμός έκανε άλμα 9,4%, πράγμα που σημαίνει ότι η αθροιστική επιβάρυνση των πολιτών είναι τεράστια.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με διψήφιο σχεδόν ποσοστό (9,7% σε ετήσια βάση), ενώ επίσης ανησυχητικό σημάδι είναι και η αύξηση του δομικού πληθωρισμού που προοιωνίζεται τη δυσκολότερη αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών στο μέλλον.

Τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όχι μόνο απέτυχαν αλλά διεύρυναν και το χάσμα στο επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η αγοραστική δύναμη των πολιτών παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωζώνη.

Σήμερα, η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης είναι αναγκαία όσο ποτέ, με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις και τα μέτρα που έχει προτείνει το  ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares