Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας στις 10-11/7 στον Άγιο Ευθύμιο της Αγίας Ευθυμίας

Γράφτηκε από
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ  Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας στις 10-11/7 στον Άγιο Ευθύμιο της Αγίας Ευθυμίας

Από τον Οκτώβριο του 2017, η Αγία Ευθυμία έχει την μέγιστη ευλογία να φιλοξενεί, σε μόνιμη βάση, αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου και της Αγίας Ευφημίας χάρις σε απόφαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκτίστου. Από το 2018, στο χωριό μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, καθιερώθηκε πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος. Τη δαπάνη της αγιογράφησης της Ιεράς Εικόνας Της κάλυψε ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών.

Το, Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 και από ώρα 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και την Κυριακή 11 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Ευφημίας, από τις 7.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα στην αφίσα που εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και την εικόνα της Αγίας Ευφημίας.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *