Πανευρωπαϊκή διάκριση για το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από
Πανευρωπαϊκή διάκριση για το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας                                                       5

Την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» στον οποίο συμμετείχαν 90 σχολεία από 16 χώρες, κατέκτησε βίντεο που δημιούργησε η ομάδα «Act Green» αποτελούμενη από μαθητές του Τμήματος Α2’ του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε τον διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022. Τα σχολεία σε όλη την Ε.Ε. κλήθηκαν να δημιουργήσουν σύντομα βίντεο σχετικά με τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας για το σχολείο, την κοινότητα ή την πόλη τους.

Οι μικροί μαθητές γνωρίζουν πολλά για την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν άλλους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας για να προωθήσουν με επιτυχία τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 90 σχολεία από 16 χώρες της Ε.Ε. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και το αποτέλεσμα είναι ένας ετερογενής συνδυασμός βίντεο με δημιουργικά και εμπνευσμένα μηνύματα.

Το βίντεο του 5ου Γυμνασίου αφορούσε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Η ομάδα «Act Green» έλαβε υποστήριξη, υλική και συμβουλευτική, από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας καθώς και καθοδήγηση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Όπως έγινε γνωστό, με αφορμή την βράβευση, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανώσει στις 25 Μαΐου 2022 “Ημέρα Ενέργειας” με την υποστήριξη της Ε.Ε., κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό, ενώ οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Η ομάδα «Act Green», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Γεωργία Μουσελίμη, αποτελείται από τους μαθητές: Γιώργος Παπακώτσης, Μαργαρίτα Κόλλια, Γιώργος Σταματόπουλος, Βαγγέλης Τσαπατσάρης, Παναγιώτης Φλώρος, Σωτηρία Δημοπούλου, Ερνέστα Κερτσούκου, Ράνια Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Παναγοπούλου, Έφη Αναστασιάδη, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Νίκη Χατζή, Κωνσταντίνα Μακρή, Μαρία Ραδιοτη, Θανάσης Ντουμανης, Κωνσταντίνος Σκόκος. Από την ομάδα, θερμές ευχαριστίες δόθηκαν στους: Κυριάκο Λιαράκο, Ιωάννα Ραβάνη, Θεοδώρα Δρακοπούλου, Σαράντο Στασινάκη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας. «Η επιτυχία σας αυτή μας κάνει υπερήφανους και παράλληλα επιβεβαιώνει τη σταθερή μας άποψη, ότι εσείς οι νέοι είσθε το αισιόδοξο μέλλον του Δήμου και της Πατρίδας μας», ανέφερε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Οι θέσεις σας για μια “πράσινη κοινωνία” που δεν θα σπαταλά ενεργειακούς πόρους, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Δήμο Καλαμάτας που σχεδίασε, διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή του στις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030”. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να συμβάλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση των νέων ιδεών και απόψεων που έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Συγχαρητήρια και πάλι σε εσάς και σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας σας».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *