Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στην Εφορεία του Νοσοκομείου Βαλουκλή τις δωρεές για την αποκατάσταση του πυρόπληκτου ιστορικού Γηροκομείου της Ομογένειας

Γράφτηκε από
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στην Εφορεία του Νοσοκομείου Βαλουκλή τις δωρεές για την αποκατάσταση του πυρόπληκτου ιστορικού Γηροκομείου της Ομογένειας

Η. Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δέχθηκε την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, την υπό τόν Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Ιωαννίδη Εφορεία του Νοσοκομείου Βαλουκλή, στην οποία προσέφερε το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από δωρεές, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Γηροκομείο Βαλουκλή από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό αυτό Ίδρυμα της Ομογένειας, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. Ιωαννίδης συνοδευόταν από τον Καθηγητή Ελλογιμ. κ. Ιωάννη Σκαρλάτο και τον Ιατρό Εντιμ. κ. Ευστάθιο Λεάνα, Διευθυντή του Νοσοκομείου.

Κατά την συνάντηση παρέστησαν οι Συνοδικοί Αρχιερείς Σεβ. Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. 

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία τους τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τις άλλες Επαρχίες του Θρόνου που συνέβαλαν, και ευχήθηκε το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθούν τα έργα αποκαταστάσεως του Γηροκομείου Βαλουκλή για να συνεχίσει την κοινωνική προσφορά του προς την Ομογένεια.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *