Ο Δήμος Λεβαδέων τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Δαύλειας

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Λεβαδέων τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Δαύλειας IMG 20220517 001648 950x493

Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Δαύλειας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στη κεντρική πλατεία της Δαύλειας, για την συμπλήρωση των 79 χρόνων από την διάπραξη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καλογρηάς Αθανάσιος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Λεβαδέων, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μνήμες των φρικιαστικών εγκλημάτων, που πρέπει να διατηρηθούν ζωντανές και να γίνουν ο φάρος στην προσπάθεια αναζήτησης ενός ελεύθερου και ειρηνικού κόσμου.   

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λεβαδέων κ. Μητάς Αλέξανδρος, κ. Καλογρηάς Αθανάσιος, κ. Σαγιάννης Μιχάλης, κ. Σάκκος Μάριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μερτζάνης Κωνσταντίνος, κ. Τζουβάρας Νικόλαος και κ. Καραμάνης Δημήτριος, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς Αντιπύραρχος κ. Πούλος Κωνσταντίνος, εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας ο  Υπαστυνόμος Α’ κ. Παπακώστας Ευάγγελος, ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Δήμαρχος Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, κ. Σταθάς Ιωάννης, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κ. Αριστομένης Συγγελάκης, οι εκπρόσωποι του Αλουμίνιου της Ελλάδας του Ομίλου Μυτιληναίου κ. Καραβάς Ιωάννης και η κ. Κατσανάκη Αντιγόνη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου της Ελλάδας του Ομίλου Μυτιληναίου κ. Ευθυμίου Ηλίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Δαλαμάγκας Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΠ Βοιωτίας ΝΔ κ. Πάτρας Κωνσταντίνος, Αντιπροσωπεία Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Λιβαδειάς, Διευθυντές σχολείων Δαύλειας, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και φορέων, πρώην Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινότητας Δαύλειας.

Ο Δήμος Λεβαδέων τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Δαύλειας IMG 20220517 001753
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Ηράκλεια Σερρών, δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και μετέφερε τα συγχαρητήρια δια των εκπροσώπων του, αντιδημάρχων του Δήμου Λεβαδέων, στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Στουρνάρα για την σημαντική συμβολή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης, στην φιλόλογο κ. Σπανού Αικατερίνη για την ομιλία της και την εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή, στην Χορωδία Δαύλειας και στον μαέστρο κ. Δημήτρη Καρούζο για την εξαιρετική τους παρουσία, στην Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων και συγκεκριμένα στον κ. Κοσμίδη Γεώργιο για την συνεχή προσφορά και συμβολή τους και φυσικά σε όλους τους Δαυλειώτες για την παρουσία τους και ζεστή φιλοξενία τους.

Δε ξεχνάμε τα θύματα των φασιστικών τραγωδιών!
Είναι η πυξίδα μας για να βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *