Ο Δήμος Λεβαδέων θα αποκτήσει καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Γράφτηκε από
Αδέσποτα  Ο Δήμος Λεβαδέων θα αποκτήσει καταφύγιο αδέσποτων ζώων three 3249952 640

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι εγκρίθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιά», συνολικού προϋπολογισμού 492.280 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σημείωσε:

«Με την έγκριση της κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο μας, υλοποιείται μια προεκλογική μου δέσμευση. Η κατασκευή του καταφυγίου αποτελεί χρόνιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αλλά και βούληση όλων των Δημοτικών παρατάξεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα είναι ένας σύγχρονος χώρος περίθαλψης και φιλοξενίας, ώστε τα ζώα να απολαμβάνουν την προστασία και το σεβασμό που τους αξίζει και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής αντιμετώπισης του θέματος των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος μας ήδη υλοποιεί πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης και τσιπαρίσματος αυτών, έχει τοποθετήσει σε περιφερειακά σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες που τροφοδοτούνται σε καθημερινή βάση, ώστε να εξασφαλιστεί το σιτηρέσιο τους και έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης ειδικό σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων δεσποζόμενων σκύλων.

Η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και ο σεβασμός της ζωής των αδέσποτων ζώων βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *