Ο Δήμος Κατερίνης τιμά τη μνήμη των θυμάτων της κατοχής

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Κατερίνης τιμά τη μνήμη των θυμάτων της κατοχής

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στις 11:30 π.μ. στον Σιδ. Σταθμό (οδός Διγενή Ακρίτα), θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης η τελετή μνήμης και τιμής των Θυμάτων Κατοχής.

Ειδικότερα:

Ώρα 11:30 π.μ.: Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.

Την ομιλία – αναφορά στο ιστορικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης – συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Αναστάσιος Παπαζήσης.

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πιερίας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, ο Διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.

Στην συνέχεια, θα εκφωνηθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Σε ό,τι αφορά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα που αφορούν την τάξη και την κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου, προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και τον καλλωπισμό του χώρου στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Τελετάρχης ορίζεται ο Γεώργιος Μίχος.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *